1 Mayıs 2015 Cuma

ALMANYA

ALMANYA



ALMANYA’NIN KORDİNATLARI: 51° 00 K, 9° 00 D

Almanya orta avrupada yer alan bir  devlettir. Tarihi bakımında çok köklü bir devlete  sahip olan Almanya avrupanın göz bebeği ülkelerinden biridir.Kuzeyine  Kuzey Denizi, Danimarka ve Baltık Denizi ; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturalya  Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunmaktadır.
Toprakları: 357.021 km²'lik bir alana sahip olan Alman toprakları ılıman iklim kuşağının içinde yer alır.Almanya’nın başkenti Berlin’dir.Nufusu 2013 yılında yapılan nüfussayımı sonucunda 80,62 milyon kişidir.Şunki Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tur. Amerika Birleşik devletlerinden sonra en çok göç alan ikinci ülkesidir. Bayrağı aşağıdaki gibidir. Siyah, kırmızı ve sarı renklerden oluşmaktadır.




ALMANYANIN TARİHİ
Almanya'ya ilk yerleşenler Germen ve Kelt kavimleridir. Germenler, Kavimler Göçü sonucu M.S. 6. y.y.'a değin Keltlerle, Ortaçağ boyunca da Doğu Almanya'daki Slavlar ile karışarak Alman halkını meydana getirmişlerdir.

Fransız tarihinde olduğu gibi Alman tarihinde de Charlemagne'ın kurduğu Charlemagne İmparatorluğu esas alınır. Charlemagne'ın vefat etmesinin ardından bu imparatorluk orta ve doğu Frank krallıklarına ayrılmıştır. Alman devletinin kurulduğu tarih olarak da, Doğu Frank Krallığı'nın, kral I. Otto'nun Roma'da Papa tarafından imparator ilan edilmesiyle Kutsal Roma Germen İmparatorluğu'na dönüştüğü 2 Şubat 962 tarihi geleneksel olarak kabul görmektedir. Zaman içerisinde Batı Frank Krallığı Fransa haline gelmiş, Kutsal Roma Germen İmparatorluğu ise parçalara ayrılmıştır.


Almanya Fransız Devrimi'nin (1789) ardından, İkinci Dünya Savaşı'nın bitimine kadar sürecek geleneksel Alman-Fransız düşmanlığının kökeni olarak görülen Napeleon Bonaparte önderliğindeki Fransız ordusunun işgalini yaşamış, Bonaparte'ın Avrupa düzeninin silinip eski devletçiklerin tekrar oluşturulduğu Viyana Kongresi'nden (1814-1815) sonra Alman birliğini kendi güdümünde sağlamak isteyen iki rakip alman devleti Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile Prusya'nın rekabetine sahne olmuştur. Bu rekabette kazanan taraf Prusya olmuş ve 1870-71 Alman Fransız savaşının Almanların zaferiyle sonuçlanması üzerine Prusya kralı I. Wilhelm Alman imparatoru ilam edilerek Almanların ilk imparatorluk olarak adlandırdıkları ve Avusturya Macaristan İmparatorluğu'nun dışında kaldığı devlet kurulmuştur.

Almanlar 1. Dünya Savaşı sonunda yenilgiye uğramaları, politik istikrarsızlık, devamındaki dünya ekonomik bunalımı ve Versailles antlaşmasına duydukları tepki sonucunda Adolf Hitler'in nasyonel sosyalist diktatörlüğüne varmıştır. Hitler döneminde yapılan Yahudi soykırımıyla Almanya, ülke tarihini en karanlık dönemlerinden birini yaşamıştır. Daha sonrasında Almanya 2. Dünya Savaşı'nda da yenilgiye uğramış ve Sovyet işgal bölgelerine bölünmüştür. Sovyet işgalindeki bölgelerde 7 Ekim 1949'da Demokratik Alman Cumhuriyeti, Batı işgal bölgelerinde ise 23 Mayıs 1949 Federal Alman Cumhuriyeti kurulmuştur. Doğu bloğunun çözülmesi ve Federal Alman Cumhuriyeti'ne katılmasıyla birlikte de 3 Ekim 1990 tarihinde Alman birliği yeniden oluşturulmuştur.




YÖNETİM

Almanya'nın devlet yapısı anayasal federal cumhuriyet'tir. Devlet; cumhuriyet, demokrasi, federalizm, hukuk devleti ve sosyal devlet beşli temel üzerine kuruludur. Başkanı federal cumhurbaşkanıdır. Görevi politik bir karar alma yetkisi olmadan devleti temsil etmektir, görev süresi beş yıldır ve ikinci kez seçilebilir. Bundestag (Federal Meclis) ülkenin ana yüksek yasama organıdır. Şu anda görevde bulunan 16. Federal Meclis'te 614 milletvekili bulunur. Bu milletvekilleri dört yılda bir seçilir ve Alman halkını temsil eder. Seçim sistemi çoğunluk ve nispi temsil sistemlerinin bir karışımıdır.



Almanya Federal Cumhuriyeti toplam 16 eyaletten oluşur. 10'u eski eyaletler diye tabir edilen birleşmeden önceki batıdaki eyaletlerdir. Bunlar Bavyera, Baden-Württemberg, Hessen, Bremen, Hamburg, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Saarland ve Schleswig-Holstein'dir. Birleşimden sonra 6 yeni eyaletlerin katılımı ile eyalet sayısı 16 çıkmıştır. Her eyaletin bir meclis ya da senatosu (Landeshaus / Senat) bir de bir eyalet hükümeti (Landesregierung) vardır. Her eyalet özerk yönetim kazalarına (Almanca Kreis; adlarını genelde tarihi derebeylerinden alır) ayrılırlar. Her kaza ise belediye ve muhtarlık bölgelerine (Stadt - Gemeinde) ayrılır. Burada da belediye veya şehir meclisleri bulunur ve yerel seçimlerde seçilen belediye başkanı tarafından yönetilirler. Şeçmen ve seçilme yaşı 18'dir. Yerel seçme hakkı sadece AB yurttaşlarına tanınır.

Ülke 16 eyalete, eyaletler; yönetim bölgelerine, ilçelere, beldelere veya ilçeden bağımsız hareket eden şehirlere (kreisfreie Städte: kent-ilçe) ayrılır. Hamburg, Bremen ve Berlin şehir eyaletler olmakla birlikte, kendi içinde idari açıdan bölünmezler. Eyaletlerin kendi yasama, yürütme ve yargı organları bulunur. Ayrıca yerel yönetimlerle ilgili düzenleme yapma yetkisi de eyaletlerdedir. Bu 16 eyaleti temsil eden, yasaların yapılmasına ve kısmen federal devlet yönetimine katılan anayasal organ Federal Konsey (Bundesrat)'dır.


Federal Hükümet (Bundeskanzler), Federal Meclis tarafından seçilen ve bu meclise karşı sorumlu olan başbakan yani Şansölye(Bundeskanzler) ve federal bakanlardan (Bundesminister) oluşur. Kabineyi, aynı zamanda çoğunluk partisinin lideri olan başbakan kurar, bakanlarını seçer ve göreve atanmalarını ya da görevden alınmalarını cumhurbaşkanına (Bundespräsident) önerir.

Almanya Federal Hükümet İdare Merkezi (Bundeskanzler)Federal Almanya Başbakanları ve Görev Süreleri:
Konrad Adenauer, CDU (1949-1963) +
Ludwig Erhard, CDU (1963-1966) +
Kurt Georg Kiesinger, CDU (1966-1969) +
Willy Brandt, SPD (1969-1974) +
Helmut Schmidt, SPD (1974-1982)
Helmut Kohl, CDU (1982-1998)
Gerhard Schröder, SPD (1998-2005)
Angela Merkel, CDU (2005-)

Federal Almanya Cumhuriyeti’nin anayasası, bireyin garanti altına alınan temel haklarını kapsar: “İnsanın onur ve haysiyeti dokunulmazdır. Tüm devlet erki ona saygı göstermek ve onu korumakla görevlidir” (Federal Almanya Anayasası, Madde 1, Paragraf 1).
COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Almanya'nın yeryüzü şekilleri çeşitli ve dikkat çekici bir görünüme sahiptir. Üç değişik fiziki bölgeye ayrılır. Bunlar;

a. Kuzey Almanya Ovaları
Yüksekliği 50 m’yi aşmayan ve yer yer birçok buzul gölünün yer aldığı kesimdir.
Baltık ve Kuzey Denizi kıyılarındaki adaları da içine alır.
Kuzey kesimlerinde Börde adı verilen löslerle kaplı çok verimli bir kuşak uzanır.
b. Merkezi Almanya
Almanya’nın orta kesimlerini oluşturur.
Yükseltisi 1000 m’yi aşmayan dağlık ve tepelik alanları Ren, Weser ve Elbe nehirleri tarafından derin vadilerle parçalanmıştır.
Yükseltisi fazla olmayan bir plato görünümdedir.
Bu bölgede verimli topraklar bulunur.
c. Güney Almanya
Avusturya sınırındaki Bavyera Alplerini, onun kuzeyinde bulunan Bavyera platosunu,Tuna vadisini ve ülkenin güneybatısındaki Karaorman Dağları ile Almanya’nın en yüksek noktası olan Zugspitze’yi (2963 m) kaplar.




DAĞLAR
 Almanya toprakları içinde kalan Alpler: Bayern Alpleri ,Allauer Alpleri ,Salzburg Alpleridir.
Ortadağ sıraları bölgesi:Yüksek düzlükler, dağlar, volkanik çukurlar ve çukur düzlüklerden meydana gelir. Bu bölgedeki dağlar birbirine zincir halkası gibi bağlıdırlar. Bu dağlar Harz, Wesserbengland, Rhön, Taunus, Schwlang ve Bömerwold dağlarıdır.Kara ve Mavyera ormanları ve geniş Ren Vadisi bu bölgede bulunur.
Ülkenin doğusunda ise, nehirlerle kesilmiş derin vadiler ve sert yamaçlar güneydoğudan kuzeybatıya kadar paralel sıralar halinde uzanır.
OVALARI
Kuzey Almanya ovaları Kuzey ve Baltık denizi kıyılarından Ortadağ sıralarına kadar uzanan bölgeyi içine alır. Çayırlar ve tarım yapılan arazinin büyük bir kısmı bu bölgede bulunur. Yüksek arazi yok denecek kadar azdır. En yüksek yeri Lüneburger fundalıkları olup, 169 metreye ulaşmaktadır.
AKARSULARI
Almanya'daki bütün nehirler, Tuna hariç kuzey denizine dökülür. En uzun nehri Ren olup, 865 kilometredir. Diğer büyük nehirleri ise Elbe, Tuna, Wesser, Ems'dir. Tuna Nehri ise Karadeniz'e dökülür ve Ren Nehri kanallarla Tuna Nehrine bağlanır. Bu bağlantıdan dolayı Karadeniz'le, Kuzey Denizi arasında bir gemicilik yolu meydana getirilmiştir.

GÖLLERİ
Almanya'nın güneyindeki Avusturya ve İsviçre sınırında bulunan Bodensee en önemli gölüdür. Bu gölün tamamı Almanya'nın olmayıp, kuzey ve batı kıyıları Almanya sınırları içinde kalır. Bu kısım, gölün 305 kilometrekarelik bölümüdür. Bundan başka manzaraları çok güzel küçük gölleri vardır. Ayrıca kuzeyde derelerle birbirine bağlı, Baltık kıyısının hemen güneyinde Meckleuburg ve Domeranian göl bölgeleri vardır.
İKLİM
Almanya'nın karakteristik iklim yapısı bölgelere göre değişmektedir. Kuzeyinde yazları sıcaktır. Kışın ise okyanus etkisinde kalan bir iklim görülür. Doğu ve güneyinde yazları, sıcak, kışları ise yumuşak bir iklim görülür.
Almanya'da sıcaklık ortalaması en soğuk ay olan ocakta ovalarda 1,5°C, dağlarda ise -6°C'ye kadar düşmektedir. En sıcak ay olan haziranda ise ovalardaki sıcaklık 17° ile 20°C arasında değişmektedir. Yıllık sıcaklık ortalaması 9°C'dir.
Yazları ılık geçmesine rağmen kuraktır.Kışları ise, 500 metreden yüksek yerlerde keskin soğuklar hüküm sürer. Kar kalınlığı Zugspitze Tepesinde 4-5 metreyi bulur.

BİTKİ ÖRTÜSÜ
Ülkenin %30'u ormanlarla kaplıdır. Fundalıklar az olarak bazı bölgelerde görülür. Ormanların çoğunda kozalaklı ağaç türleri bulunur. Yüksek bölgelerdeki ormanlarda yeni dikilmiş ağaçlar çoğunluktadır.
NÜFUS VE YERLEŞME
Nüfusu 82 milyonu aşan Almanya’da km2’ye 231 kişi düşer.Nüfus daha çok sanayi merkezlerinde toplanmıştır.Nüfusun %86’sı kentlerde yaşarken, %14’ü kırlarda yaşamaktadır.Nüfus artış hızı düşüktür.Almanya’da nüfusun %9’unu yabancı işçiler ve onların aileleri oluşturur.Almanya’da 3 milyon Türk vatandaşı yaşamaktadır.Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirler:Dortmund,Stuttgart, Essen, Berlin.
Almanya İkinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmasının ardından çok hızlı bir şekilde ekonomik gelişimini sağlamış ve dünya çapında dördüncü sıraya yerleşmiştir. Satın alma gücü oranına göre ise beşinci konumundadır. Şu anki çalışan nüfusunun %47si sanayi alanında istihdam edilmiştir ve milli gelirin de %55 bu alandan sağlanmaktadır. "Made in Germany" etiketli ihraç malları ülkenin zenginliğini gösterir niteliktedir
EKONOMİ
Almanya'nın endüstri merkezleri Nordrehein-Westfalen, Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Niedersachen ve Saarland eyaletleridir. 4 milyona ulaşan araba üretimiyle ABD ve Japonya'dan sonra dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. Fortune Global dergisinin dünya çapındaki en büyük 500 şirketi belirlediği araştırmasında Almanya'nın 37 şirketi yer almaktadır. Bunların en büyük on tanesi Daimler, Volkswagen, Allianz SE (en fazla kar yapan şirket), Siemens, Deutsche Bank (2. en fazla kar yapan), E.ON, Deutsche Post, Deutsche Telekom, Metro ve BASF'tır. En fazla çalışana sahip şirketler ise Deutsche Post, Robert Bosch GmbH ve Edeka'dır. Dünya çapında bilinen markaları; Mercedes-Benz, SAP, BMW, Adidas, Audi, Porsche, Volkswagen ve Nivea'dır.



Ticari kararlarında Avrupa Birliği üyelerinin ve AB tek Pazar yasalarının kararları doğrultusunda hareket eden Almanya, ekonomik kararlarında ise kapalı Avrupa ekonomisi ve politik birleşmenin savunucusudur. Ülkenin para birimi Avro'dur. Para politikası ile ilgili kararları, diğer Avrozonda olan ülkeler gibi Frankfurt'taki Avrupa Merkez Bankası tarafından verilmektedir. Almanya'da 2005'ten bu yana işsizlik oranı azalmıştır. 2008 Haziran ayında yapılan araştırmaya göre işsizlik oranı %7,5'dir. Şu anki hükümet sınırlayıcı bir mali politika izleyip kamu sektöründeki işlerde kesintiye gitmişken, Şansölye Angela Merkel hükümeti işçi pazarı ve refah düzeyi adına bir dizi reform gerçekleştirmiştir.

Yabancı yatırımcıların gözünde ise Almanya en çok dikkat çeken ülkeler arasında yer almaktadır. 1997-2006 yılları arasında Almanya'da 463 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye yatırımı gerçekleşmiştir. Yatırımcı firmalar arasında General Electric veya AMD gibi dev uluslararası holdingler de bulunmaktadır. Bu rakamlara göre Almanya en çok doğrudan yabancı sermaye yatırımı alan beşinci ülke konumundadır.
TARIM VE HAYVANCILIK

Kullanılabilir topraklarının 2/3’ü tarımsal faaliyetlere ayrılmasına, modern metotlarla yüksek verim alınmasına rağmen yetiştirilen tarımsal ürünler ülke ihtiyacını karşılayamamaktadır.
Yetiştirilen Başlıca Ürünler:
·        Buğday, Çavdar, Üzüm, Şeker pancarı, Patates, Tütün, Sebze ve meyve (Kentlerin ihtiyacına yönelik olduğundan şehirlere yakın çevrelerde yapılmaktadır.)
Hayvancılık daha çok büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine dayanır ve mandıracılık şeklinde yürütülür.Kuzey Almanya Ovaları ve güneyde Alpin otlak alanları hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı kesimlerdir.Almanya yıllık 42 milyon m³’lük üretimi ile Avrupa’nın önemli süt üreticilerindendir.
  

SANAYİ
Avrupa’nın en büyük sanayi ülkesidir.Ulusal gelirin yarısından fazlası sanayi ÜRÜNLERİNDEN elde edilir.
Ruhr sanayi havzası, sadece Almanya’nın değil, tüm Avrupa’nın başta gelen sanayi merkezidir. Ruhr havzasında sanayinin gelişmesinde nitelikli kömür yatakları etkili olmuştur.
Almanya Dünya’nın en büyük demir – çelik üreticilerindendir.
Dünya’nın ikinci büyük kimya sanayisine sahiptir.
Özellikle otomotiv sanayi çok fazla gelişmiştir.
Ayrıca; Tekstil, Gemi, Elektronik, gelişen diğer sanayi kollarıdır.
Petrol ve doğal gaz ülke ihtiyacını karşılamaktan çok uzaktadır

DİN
Hıristiyan olan Alman halkının yaklaşık yarısı Protestan, %44'ü ise Katoliktir. Gün geçtikçe artan Müslümanların çoğunluğunu Türkler teşkil etmektedir.


EĞİTİM
Almanlar bilime, eğitime büyük önem veren bir millettir. Bugün Almanya'nın her tarafında eğitim ve öğretim parasız olarak gerçekleştirilmektedir. Eğitim ve öğretim, çağdaş tekniğe dayalı araç ve gereçlerle donatılmış, uygulamalı metodlarla yapılır. Ülkede 6-18 yaş arasında öğrenim mecburidir. Bütün öğrenciler önce 4 senelik temel okullara giderler. Bundan sonra ya temel okulun devamı kabul edilen 5 yıllık esas okula, ya 6 yıllık ortaokula veya 9 yıllık lise arasında seçim yaparlar. Esas okulu bitirenler umumiyetle 3 yıllık mesleki okullara da giderek meslek sahibi olurlar.
Almanya yüksek öğrenim kurumları ile doludur. Ülkede yüzden fazlası üniversite olmak üzere bilim ve teknik öğrenimi yapılan 196 yüksek öğrenim kurumu vardır. Ülkenin en eski ve ünlü üniversiteleri, 1386 yılında kurulan Heidelberg Üniversitesi ile 1476'da kurulan Tübingen Üniversitesidir.
On dokuzuncu yüzyıl sonunda kurulan Berlin Üniversitesi ile de Almanya'da çağdaş eğitimin temelleri atılmıştır. Hali hazırda Hannover Teknik Üniversitesi dünyaca ünlüdür. Bugün ülkede yaklaşık 1 milyon 100 bin öğrenci yüksek öğrenim görmektedir. Bunun 58.000 kadarını yabancı işçi çocukları teşkil etmektedir. Bu kadar gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerine rağmen, bugün hala yaklaşık üç milyon kişi okuma-yazma bilmemektedir. Okuma-yazma bilmeyenlerin sayısını azaltmak için büyük çalışmalar yapılmaktadır. Almanya'da basın ve yayın çok gelişmiştir. Ülkede yayınlanan 373 gazetenin toplam tirajı 19 milyon 298 bindir. Almanya edebiyat tarihinde dünyaca ünlü edebiyatçı ve sanatçılar yetiştirmiştir. Birçok edebiyat akımı burada doğmuş ve yayılmıştır.
Spor:Spor Almanya'da gelişmiş olup, halkın büyük bir kısmı spor kulüplerine üyedir ve sporla uğraşmaktadır. Futbolda dünyaca ileri bir seviyeye ulaşmış olup, üç defa dünya kupasını kazanmıştır. Birleşik Almanya'da spor okulları, spor salonları ve futbol sahaları ülkenin her tarafına modern bir şekilde yayılmıştır. Sporla uğraşmak isteyenler her türlü imkanı bulabilmektedirler. Bu sebeple de dünya çapında sporda başarılar kazanmaktadırlar.
ULAŞIM

Dünya’da ulaşım ağı en gelişmiş olan ülkelerden biridir.Bu durumun nedenleri;
·        Avrupa’da merkezi konumda bulunması
·        Yük ve yolcu taşımacılığında yolların kavşak noktasında bulunmasıdır.
·        Almanya su yollarından en fazla yararlanan ülkelerin başında gelir.
·        Ren, Weser, Elbe, Ems ve Tuna ırmakları ulaşıma elverişli ve ayrıca bu ırmaklar kanal sistemleri ile birbirine bağlanmışlardır.
Demir yolu ahı en gelişmiş ülkelerden biridir.



2 yorum:

  1. Bugün çok mutluyum çünkü Tanrı bunu benim için diğer kredi verenlerle zor zamanlar geçirdikten sonra yaptı ve hiçbir şey işe yaramadı, inancımı ve umudumu kaybetmekle ilgiliydim ama yine de güçlü durmalı ve aradığım şeyin peşinden gitmeliyim. Bugün mutluyum çünkü Tanrı beni en iyi Kredi Şirketine yönlendirdi ve onlarla iletişime geçtikten sonra hiçbir şeyden pişman olmadım ve gönül arzum kabul edildi ve bana talep ettiğim miktar (300.000,00 USD) verildi, para ödendi Şirketle iki hafta konuştuktan sonra hesabımı ve onlardan bu krediyi alırken beni strese sokmadılar ya da bana herhangi bir baş ağrısı vermediler, onlara yönlendirdiğim aile üyelerim ve arkadaşlarımın diğerleri de kredilerini aldı, seni çok isterim 247officedept@gmail.com / whatsapp + 1-989-394-3740 ile iletişime geçmek için. . ve kredinizi çabucak alın ve bu güvenli ve hızlı, umutsuz, inançlı ve her şeyiniz sadece kredi almak adına sahip olduğunuz ve hiçbir şey yürümeyecek, bahse girerim Benjamin adlı bu adamı denerseniz, asla herhangi bir şey için üzgünüz ve kredi talebiniz onaylanacak ve doğrudan banka hesabınıza ödenecektir, bu yüzden şimdi acele edin ve WhatsApp + 1-989-394-3740 üzerinden hızlı yanıtla iletişime geçin. Herhangi bir tür Kredi isteyin ve size verilecektir. hakkında hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  2. Bugün çok mutluyum çünkü Tanrı bunu benim için diğer kredi verenlerle zor zamanlar geçirdikten sonra yaptı ve hiçbir şey işe yaramadı, inancımı ve umudumu kaybetmekle ilgiliydim ama yine de güçlü durmalı ve aradığım şeyin peşinden gitmeliyim. Bugün mutluyum çünkü Tanrı beni en iyi Kredi Şirketine yönlendirdi ve onlarla iletişime geçtikten sonra hiçbir şeyden pişman olmadım ve gönül arzum kabul edildi ve bana talep ettiğim miktar (300.000,00 USD) verildi, para ödendi Şirketle iki hafta konuştuktan sonra hesabımı ve onlardan bu krediyi alırken beni strese sokmadılar ya da bana herhangi bir baş ağrısı vermediler, onlara yönlendirdiğim aile üyelerim ve arkadaşlarımın diğerleri de kredilerini aldı, seni çok isterim 247officedept@gmail.com / whatsapp + 1-989-394-3740 ile iletişime geçmek için. . ve kredinizi çabucak alın ve bu güvenli ve hızlı, umutsuz, inançlı ve her şeyiniz sadece kredi almak adına sahip olduğunuz ve hiçbir şey yürümeyecek, bahse girerim Benjamin adlı bu adamı denerseniz, asla herhangi bir şey için üzgünüz ve kredi talebiniz onaylanacak ve doğrudan banka hesabınıza ödenecektir, bu yüzden şimdi acele edin ve WhatsApp + 1-989-394-3740 üzerinden hızlı yanıtla iletişime geçin. Herhangi bir tür Kredi isteyin ve size verilecektir. hakkında hayırlısı olsun

    YanıtlaSil